Детски символи се превръщат в смразяващ знак за трагедия в "Десет малки негърчета"

Гледайте тази вечер от 19:30 по Bulgaria ON AIR

24.05.2020 | 12:31 Редактор: Ралица Братанова

Неделните вечери с Агата Кристи по Bulgaria ON AIR продължават с "Десет малки негърчета". Зрителите ще могат да проследят завладяващата криминална загадка, която ще даде отговор на вечния въпрос - могат ли да бъдат забравени и напълно заличени прегрешенията, направени в миналото.

Десет непознати се събират на остров Индиън Айлънд. Изолирани на крайбрежната ивица край Девън в Северна Англия, те започват мистериозно да изчезват под съпровода на невинна детска песничка.

Екранизация на най-продаваната творба на кралицата на криминалния жанр Агата Кристи "Десет малки негърчета" може да го гледаме в две поредни недели – 24 и 31 май, от 19.30 часа, по телевизия.

Седем души, нямащи нищо общо помежду си, са примамени да заминат към дома на господин и госпожа Оуен – собственици на голямо имение, разположено на изолирания остров, до който достъпът е само с лодка. Заедно с тях към мистериозното място пътува и Вера Клейторн – новият личен секретар на богатото семейство, а единствените други хора, които се намират на острова са семейство Оуен.

Режисьорът Мортен Тилдум ("Игра на кодове") подрежда интригуващо историята с традиционната за английската авторка мистерия, в която социалните отношения между персонажите са по-ценни за повествованието от самата криминална нишка.
 
Атмосферата е напрягаща, превърнала най-обикновени детски символи в смразяващ знак за очаквана трагедия. Тилдум проследява безизходицата на персонажите, останали заключени със собствените си страхове и вина на самотния остров, от който спасението е невъзможно.

Изключителна актьорска игра подсилва още повече чувството на обреченост и съответно на съмнението между персонажите, че един от тях именно превръща живота им в ад.

Ролите са поверени на едни от големите кинозвезди, сред които Сам Нийл, когото познаваме от "Пианото", "Джурасик парк" и от станалия хит английски сериал Peaky Blinders. Миранда Ричардсън, позната от "Хари Потър" и Чарлз Денс от "Игра на тронове" също са сред звездните попълнения в актьорския състав.

В главните роли на "Десет малки негърчета" влиза и холивудският актьор Ейдън Търнър. Ирландецът стана известен покрай участието си в "Хобит" и "Полдарк". Преди по-малко от месец стана ясно, че предстои да го видим и в главната роля на продукция, разказваща за живота и работата на Леонардо Да Винчи.

Потънали в призрачната атмосфера на страха, персонажите в сериала "След това нямаше нищо" срещат ужаса сред изплуващи призраци от миналото, които напомнят, че няма нищо случайно в живота и всеки плаща за стореното.

Гледайте тази вечер от 19.30 часа първата част на "Десет малки негърчета" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК