С какви напитки можем да засилим имунитета си?

Така ще имаме повече енергия и ще преодолеем пролетната умора по-лесно

05.05.2020 | 23:57 Редактор: Ивет Арабова
С какви напитки можем да засилим имунитета си?

Заради пандемията от коронавирус,  падналите температури навън и пролетната умора, сега трябва да засилим имунната система, за да имаме повече енергия и да не сме изморени и болни. Освен с храни, богати на витамини и минерали, може да го направите и с някои напитки. Ето кои са те:

Сок от портокал

Портокаловият сок е богат на витамин С и подсилва организма ви, помага му да се бори с вирусите. Витаминът влияе добре и на кожата и подпомага усвояването на желязо - елемент, който прави клетките ви здрави.

Доматен сок

И доматеният сок е източник на важния за имунитета витамин С. Той е пълен с антиоксиданти и може да си го направите лесно в домашни условия. Доматите са богати на фолиева киселина, която намалява риска от инфекции. Залагайте на пресни и узрели домати.

Сок от моркови

Сокът от моркови е богат на бета-каротин - антиоксидант, който в организма се превръща във витамин А. Антиоксидантите се борят със свободните радикали в организма, които увреждат клетките. Те подобряват и имунната функция, пише Teenproblem.net.

Смути от ябълка и спанак

Спанакът е храна, пълна с антиоксиданти и витамин С, което значи, че помпа имунитета ви и се бори с инфекциите. Ябълките пък са пълни с витамини и минерали - витамини А и С, фолиева киселина, калций, калий, фосфор. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК