Музиканти променят заглавия на световни хитове в чест на медиците

Рок бандата "Куин" и певецът Адам Ламбърт написаха нова версия на "We are the Champions"

01.05.2020 | 21:22 Редактор: Александра Иванова

Борбата срещу коронавируса вдъхнови световни музиканти, които посветиха песни на медиците и хората, които са изправени срещу болестта. 

Рок бандата "Куин" и певецът Адам Ламбърт написаха нова версия на класическия хит на бандата "We are the Champions" ("Ние сме шанмпионите"). Китаристът на легендарната група Брайън Мей го посвети на всички хора по света, които са на първа линия срещу пандемията и рискуват живота си, за да спасят нас и семействата ни. Всички средства, събрани от реализацията на песента, ще бъдат дарени от музикантите на фонда за здравните работници към Световната здравна организация. Във видеоклипа към парчето са включени кадри на медици от целия свят, които са на първа линия. Заглавието на песента е променено на "You are the champions" или "Вие сте шампионите" в последния стих на парчето, написано преди повече от 40 години. 

Други легенди в рока също посветиха песен на трудните времена на нестихващата пандемия. Музикантите от "Скорпиънс" създадоха парче със заглавие "Знак на надеждата" и отправиха послание: Пазете се и бъдете здрави. Обичаме ви.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК