В Италия: Светофар пред тоалетната, за да няма струпвания

Ленти, залепени на пода, очертават коридори за движение

28.04.2020 | 16:37 Редактор: Ивет Арабова
В Италия: Светофар пред тоалетната, за да няма струпвания

Симоне Мела никога не си е и представял, че светофар ще контролира кога може да отиде до тоалетна във фабриката, в която работи в италианското градче Бастия Умбра. Той споделя, че се чувства късметлия, че е запазил работното ми място. Само 200 от 800 души във фирмата му са се завърнали във фабриката, която произвежда хладилни витрини за барове, ресторанти и магазини, предава Ройтерс.

Завръщането към работното ежедневие става възможно чрез поредица от мерки, които биват както прости, така и високо технологични. Ленти, залепени на пода, очертават коридори за движение и работните пространства. Светофар пък подава сигнали в жълто и зелено, с което показва дали тоалетната е безопасна за използване. Когато работник от фабриката я използва, това също става ясно благодарение на светлинната уредба. 

Хората използват и мобилно приложение, което колаборира с малко бяло устройство, прикачено към облеклото им. Когато те се приближат прекалено близо до свой колега, то започва да вибрира и изпраща сигнал до компютърна база данни. 

"Не смятаме, че това е устройство, което ни шпионира. То просто ни помага да спазваме социалната дистанция. Освен това, ако се открие заразен с коронавирус, по-лесно ще може да се проследи кои са били близките му контакти", споделя Мела.

Всеки ден температурата на работниците се измерва, те носят и задължителните предпазни средства - маски, ръкавици и защитни шлемове. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК