Кралица Елизабет с една и съща торта всяка година за рождения си ден

Рецептата, датираща от над 100 години, е разработена от готвача на кралица Виктория

22.04.2020 | 23:20 Редактор: Искра Ангелова
Кралица Елизабет с една и съща торта всяка година за рождения си ден

Кралица Елизабет II навърши 94 години вчера. И въпреки че рожденият ѝ ден не беше отбелязан с парти, тя със сигурност е спазила дългогодишна традиция.

Бившият готвач на кралицата Дарън Макгрейди сподели, че всяка година Елизабет има една и съща торта за празника - с шоколадов ганаш.

Той разкри, че рецептата, датираща от над 100 години, е разработена от готвача на кралица Виктория. Оттогава тя се превръща в тортата, която всеки член на кралското семейство има за рождения си ден, като кралицата е най-големият фен.

Тортата е богата на шоколад, но рецептата се оказва доста проста, а върху нея винаги с бяла глазура е изписано "Честит рожден ден".

"Това, което винаги ме изненадваше, беше, че никога не слагаме свещи на тортата и никога не пишехме "Честит рожден ден, Ваше Величество", "Честит рожден ден, кралице", каза Дарън.

Той добави: "Кралицата взима само едно наистина малко парче, ще ѝ отнеме цяла седмица да изяде тази торта и пак ще останат парчета, които да изпрати на слугите си. През повечето време кралицата празнува сама или просто с принц Филип, или просто с приятел."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК