Борисов, Дончев и Мутафчийски предизвикаха фурор във Facebook

Тримата отговаряха на живо на въпроси в страницата на "Господари на ефира"

01.04.2020 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Екипът на предаването "Господари на ефира", което се излъчва само онлайн от няколко месеца, събра на една маса премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и началника на Оперативния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Разговорът предизвика фурор във Facebook.

В продължение на час и 15 минути Борисов, Дончев и ген. Мутафчийски отговаряха на въпроси на живо във Facebook страницата на "Господари на ефира". 

Хората питаха за всичко, но най-вече за предпазните маски. Изненадващата заповед за задължителното носене на маски на обществени места и последвалата ѝ отмяна ген. Мутафчийски определи като оспорена от обществото. 

Генералът прояви и характерното си чувство за хумор, станало повод за стотици колажи и вицове. 

"Днес ми написа един обикновен гражданин - Как да отида без маска до аптеката да си купя маска и там няма маска? И аз му казах - Да, много умно ми го казвате, но ако беше 23:59 часа", сподели началникът на Щаба. 

Генералът е категоричен, че добро решение е и безплатна "синя" и "зелена" зона в София. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Кръстю
преди 3 години
Прости люде управляват потъващия кораб, крадци и мошеници начело с ГЕРБ Сигнализирай за неуместен коментар