5 плода, които можем да ядем, за да отслабнем

Те съдържат антиоксиданти и са алкална храна

16.03.2020 | 17:15 Редактор: Ивет Арабова
5 плода, които можем да ядем, за да отслабнем

Който и диетолог да попитате, ще ви препоръча да включите плодове в менюто си, ако искате да намалите теглото си. Причината е, че те съдържат антиоксиданти, витамини, те са алкална храна и поддържат здравословна среда в стомаха и освен това нямат много калории, като едновременно създават усещане за ситост заради наличието на фибри в тях.

Плодовете съдържат и фруктоза и затова не трябва да ядете индустриални количества, но пък по няколко броя от тях на ден могат само да улеснят процеса по намаляване на килограмите и то без да се налага да гладувате, пише Tialoto.bg.

Боровинки

Изследване, публикувано в "Британски журнал по медицина", в което участие са взели 100 000 мъже и жени, е установило, че боровинките имат антиоксиданти, флаваноли, флаван-3-оли, антоцианини и флавоноидни полимери, които могат да помогнат за предотвратяване на наддаването на тегло. В една чаша боровинки има около 10 милиграма антоцианини.

Ябълки

Ябълките са пълни с фибри и флавоноидни полимери. Те създават усещане за ситост и активират стомашните сокове да разграждат храната в стомаха. Яжте ябълките с обелките, за да получите повече фибри, антиоксиданти и ефективно да контролирате кръвната захар.

Круши

Според изследване, публикувано в "Британски журнал по медицина“, крушите могат да попречат на повишаване на теглото заради флавоноидните полимери, които съдържат. Те съдържат много антиоксиданти и фибри и създават усещане за ситост, което ви пречи да се тъпчете, да преяждате и да поемате излишни калории.

Ягоди

Ягодите са богати на антоцианини и по този начин могат да ви помогнат да поддържате теглото си под контрол. Хората смятат, че тъй като плодовете са сладки и съдържат фруктоза, те могат да доведат до повишаване на теглото. Но крушите, ябълките и горските плодове като ягоди са по-малко сладки и съдържат доста флавоноиди, което ги прави добър помощник в процеса на отслабване.

Чушки

Да, чушките са плодове. Ако ги консумирате редовно, това ще помогне да държите теглото си в норма. Капсаицинът в лютите чушки повишава способността на тялото да гори калории, тъй като активират процес – термогенеза – свързан със затопляне в тялото и необходимостта му да ползва повече енергия, за да поддържа нормалната си температура.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК