Надписът, който трогна мнозина в Бургас...

От общината обмислят да направят алея на доброто

17.02.2020 | 20:45 Редактор: Юлия Христова

Алеите в Морската градина на Бургас да се превърнат в Алеи на добротата. Идеята на община Бургас се ражда, след като до терасата на Морското казино се появи трогателен надпис. За няколко часа той развълнува стотици в социалните мрежи. Bulgaria ON AIR разполага и с кадри от видеонаблюдението в Морската градина. 

В неделя Морската градина в Бургас осъмва с благодарствено послание за човешката доброта. С тебешир и леко несръчно е написано: “Благодаря, Митко! От момичето от влака, на което помогна, когато никой друг не дойде.“ Датата е 14 февруари, а историята е от нощния влак от Пловдив за Бургас. На кадрите от видеонаблюдението се вижда, че мистериозното момиче всъщност е имало и помощничка, а надписът е направен в полунощ. 

Бургаският фотограф Атанас Стоянов отива да снима изгрева над морето и вижда надписа. Решава да го снима и публикува в социалните мрежи. Дори си има своя версия за историята за доброто.

Община Бургас няма да приема за вандалски актове - креативни рисунки по алеите в Морската градина или надписи с послания. По-скоро биха подкрепили подобна инициатива.

Кой всъщност е Митко и кое е мистериозното момиче, получило помощ от него във влака все още никой не знае, а надписът ще остане поне до първия дъжд. 

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК