Едно НEклише за Свети Валентин

Що е то фуудфлористика или как да си направим букет без цветя

14.02.2020 | 09:25 Редактор: Тодор Петров

Денят на влюбените - 14 февруари, макар и католически, отдавна се е превърнал в празник, който се отбелязва и  у нас.  И ако всички сме свикнали на този ден да виждаме обичайните розови мечета и балони, рози и свещи, оказва се, че с повече креативност можем да направим нещо съвсем ново и необичайно, с което да изненадаме любимите си хора.

Екатерина е един от броящите се на пръсти у нас фуудфлористи. Макар и юрист по образование, излизайки в майчинство тя бързо заменя тежките книги на правото с изкуството да създаваш букети. Но не типичните, а такива, в които цветя почти не присъстват.

"Букет може да се направи от почти всичко. Миналата година хит бяха тези с лютите чушки, а тази година хората предпочитат със сладки неща", разказва Екатерина, която нарича своите произведения НЕбукети.
 
Фуудфлористиката като тенденция идва от Русия, откъдето е и самата тя. Макар да е нещо съвсем ново за България, все повече хора предпочитат предложения, които да стоят далеч от клишето.

Затова решихме и ние, от екипа на Bulgaria ON AIR, да разберем как да си направим подобен букет, представяйки едно НЕклише за празника на влюбените.

Вижте повече във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК