България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бандата "Truth be told" подготвя първия си албум

4 от парчетата са готови

12.02.2020 | 10:38 Редактор: Искра Ангелова

Софийската банда "Truth be told" брои часовете до концерта си, който ще бъде в столичен клуб. Там те ще зарадват феновете си не само с авторски парчета, но и с много интересни кавъри.

Групата е основана преди 5 години, събират се в университета, но не са колеги. Имат песни на български и на английски, а песента "Stay with me" е и на двата езика.

"Учих политология в СУ, което има отражение върху музиката ни. Чухме слухове за това колко добър певец е Сергей и решихме да направим банда", каза китаристът на групата Марио Русинов в студиото на "България сутрин".

Той споделя, че едно от най-сложните неща е да измислиш има на групата, тъй като това е целият имидж. Стремят да отправят социални послания чрез песните си.

Бандата работи по първия си албум, който е изцяло написан и аранжиран. Четири от парчетата им са готови и записани, останалите 6 ще бъда пуснати към април месец.

"Марио прави текстове, които са насочени към обществени проблеми", сподели вокалът на групата Сергей Вардеварян пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че хората имат две мнения за тях - половината смятат, че са лигльовци, а другата половина - че са твърде тежки. 

"Ние не се приемаме твърде на сериозно. Смятаме, че говорейки за сериозни теми, ако ги поднесем по забавен и интересен начин - може да достигнат до повече хора", каза още Марио Русинов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК