Фастингът- тайното оръжие на Дженифър Гарнър за елегантна фигура

Актрисата се отказала от любимите си храни за известно време

05.01.2020 | 20:45 Редактор: Юлия Христова
Фастингът- тайното оръжие на Дженифър Гарнър за елегантна фигура

Фастинг. Знаете ли какво е? Ако не сте чували, ще ви кажем, че това е най-търсената дума v Google за 2019 г., що се отнася до здравословно хранене и начини за отслабване. В превод от английски изразът intermittent fasting означава периодично гладуване и е един от триковете на звездите за сваляне на излишните килограми.

След като Дженифър Анистън сподели, че поддържа фигурата си чрез фастинг, колежката ѝ Дженифър Гарнър сподели, че благодарение на тази тенденция е успяла да балансира живота си, пише tialoto.bg.

В едно от последните си интервюта диетологът Кели ЛеВек сподели, че по принцип холивудската звезда не е от най-суетните, но заради роля ѝ се наложило да се подложи на по-специален режим и избрала именно фастинга. Преди да се снима в „Peppermint“, тя започнала периодичното гладуване и го комбинирала с подходящи тренировки.

По-голяма гъвкавост с фастинг 

Въпреки че споделя в Instagram колко добра готвачка е и винаги прави курабийки за децата си, Дженифър Гарнър се отказала от любимите си храни за известно време. Чрез фастинга тялото ѝ станало по-гъвкаво за кратък период от време. 

Според Кели ЛеВек, който съветвал актрисата, основното при този вид гладуване е, че тренировките се правят рано сутрин, преди ядене. След това неговата клиентка трябвало да чака да мине час, за да похапне. Именно гладуването рано сутрин повишава хормона на растежа, което подпомага по-бързото изгаряне на мазнини. 

Гарнър обаче била щастлива от факта, че след тренировка може да похапне нещо, пълно с протеини, което да ѝ даде енергия, за да може да се справи с натоварения си ден. 

Много проучвания доказват, че тренировките на гладно са много по-ефективни, в сравнение с тези на сит стомах. Подобен вид гладуване може да спомогне и за балансиране нивото на кръвната захар. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК