Лошо опакованите подаръци радват повече получателите им

Перфектната опаковка може да създаде високи очаквания за съдържанието

19.12.2019 | 22:56 Редактор: Ивет Арабова
Лошо опакованите подаръци радват повече получателите им

Според скорошно проучване зле опакованите подаръци носят повече радост за получателя им, отколкото такива, които имат бляскава опаковка. 

Изследването е направено от Университета в Невада, където учените наблюдавали как опаковката ще се отрази на този, който получава подаръка. Резултатите показали, че перфектното външно състояние може да накара получателя да изгуби интерес към това, което има под обвивката, информира Tialoto.bg.

Учените твърдят, че перфектната опаковка може да създаде високи очаквания за това какво има вътре. И ако подаръкът не достигне тази висока летва, често има разочаровани, което не е никак приятно. И обратно – ако външността на подаръка ви не е толкова добра, това може да намали очакванията на човека и с това да предизвикате по-голямо вълнение от самия подарък.

Експертите съветват зле опакованите подаръци да се дават само на приятели и роднини. Когато подарявате нещо на човек, когото не познавате или пък на колега, добре е да изпипате нещата. Така ще покажете какво е отношението ви не само към предмета, който подарявате, но и към този, на когото подарявате.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК