Историята на Лука, който осинови малката Алба със синдром на Даун

20 семейства отхвърлят детето заради болестта му

28.11.2019 | 22:35 Редактор: Кристина Крумова
Историята на Лука, който осинови малката Алба със синдром на Даун

Запознайте се с Лука и Алба, едно различно италианско семейство, но много щастливо и истински вдъхновяващо.

Алба се ражда със синдром на Даун, което става причина биологичната ѝ майка да я остави за осиновяване. Освен майката на Алба, още 20 семейства, кандидатстващи за осиновяване, отхвърлят момиченцето и не пожелават да я приемат. 

Съдбата на Алба може би щеше да е много тъжна и обезверяваща, ако не се беше появил Лука Трапанезе. Италианецът е хомосексуален, без връзка, а социалните служби в Италия не дават възможност на хомосексуален без партньор да осиновява. 

Но в случая на Лука и Алба социалните решават да направят изключение и момиченцето бива осиновено от Трапанезе. Това се случва през 2017 г., когато Алба е бебенце на едва 13 дни, но вече отхвърлена от 20 осиновители.

Според репортаж на BBC 41-годишният Лука публикува книга, посветена на неговия път да стане баща на Алба, момиченцето със синдром на Даун.

В радиоинтервю Трапанезе разказва, че неговият случай е специален, тъй като "разрушава стереотипи за бащинството, религията и семейството."

В Италия осиновяванията от хомосексуални и самотни родители са изключително сложни, което прави историята на Лука и Алба невероятна и най-вече щастлива.

Вижте цялата статия на az-jenata.bg

Снимка: Instagram/Luca Trapanese

Харесайте страница ни във Facebook ТУК