Coca-cola въвежда бутилки от рециклирана пластмаса

Това ще се случи първо в Швеция

20.11.2019 | 22:48 Редактор: Стефанка Митева
Coca-cola въвежда бутилки от рециклирана пластмаса

Швеция ще стане първият пазар, където всички продукти на Coca-Cola ще се продават в бутилки от напълно рециклирана пластмаса. Компанията се опитва да намали своето въздействие върху околната среда.

Трансформацията, която ще се случи през следващата година, ще намали използването на нова пластмаса с 3500 тона годишно, според Coca-Cola и местната бутилираща компания Coca-Cola European Partners. Пластмасовите опаковки за 40 вида продукти, включително Sprite, през следващата година ще се състоят от изцяло рециклиран материал. Изключение ще са само капачките и етикетите.

Зачестяващите прояви на негативни реакции от страна на потребителите карат индустрията за напитки да се ориентира към рециклирана пластмаса. Наскоро Coca-Cola беше обявена за най-големия световен замърсител с пластмаса в одит, организиран от Greenpeace, пише investor.bg

Въпреки това в Западна Европа компанията е две години напред от графика си, що се отнася до постигането на своята цел - най-малко 50% от пластмасовите ѝ опаковки да са съставени от рециклирани материали до 2025 г.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК