Професионалното ориентиране бе акцент на "Level Up Career"

Форумът дава възможност за среща между търсещите реализация и най-големите работодатели

05.11.2019 | 19:17 Редактор: Стефанка Митева

Как младите хора да намират по-лесно работа и да градят успешна кариера? Професионалното ориентиранe и израстване бяха основен акцент на форума "Level Up Career" на сайта rabota.bg, част от Investor Media Group.

Един на всеки трима професионалисти по света има профил в LinkedIn. Оказва се, че социалната мрежа, заедно с  Facebook, е най-актуалната възможност както за търсене на нова работа, така и за създаване на контакти. 
  
Освен изготвяне на креативна автобиография обаче са нужни и други стъпки при търсене на работа. За втора поредна година сайтът rabota.bg дава възможност на търсещите професионална реализация да се срещнат с някои от най-големите работодатели в България. 

Събитието поставя акцент на самоанализа, изготвянето на добри социални мрежи и мотивацията за развитие. Организаторите доказват, че преквалифицирането не е грешна стъпка и не трябва да се тълкува като провал. Завръщането в родината също. 

"Като автор на рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“ моята задача е да разкажа и всъщност да покажа историите на онези хора, които са се прибрали в България, успешно са се реализирали в кариерния си път, в областта, в която са искали да го направят", коментира Петя Кертикова - водещ Новините ON AIR и лектор на събитието.

Добрата новина е, че броят на младежите без работа у нас намаляват - в края на първите 9 месеца тази година те са били общо 12 хил., докато през същия период на миналата година са били 18 хил.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК