Ди Каприо: Грета Тунберг стана лидер на времето ни!

Актьорът също е изявен природозащитник

04.11.2019 | 22:30 Редактор: Ивет Арабова
Ди Каприо: Грета Тунберг стана лидер на времето ни!

Младата активистка за действия заради промяната в климата Грета Тунберг има много фенове, сред които са и много от известните личности. Един от тях е и Леонардо ди Каприо, който също е голям защитник на природата, предава Tialoto.bg.

Тунберг и Ди Каприо си направиха среща сред природата, а актьорът сподели снимка в социалните мрежи. „Има няколко случая в човешката история, когато думите ни се усилват в ключови моменти и служат за промяна на мисленето. Грета Тунберг се превърна в лидер на нашето време“, пише той.

Той добавя, че ние сме тези, които трябва да се погрижим да осигурим на бъдещите поколения една жизнеспособна планета. Според него, светът днес приема всичко за даденост и световните лидери трябва да се вслушат повече в думите на Грета. 

„Надявам се съобщенията на Грета да послужат като събуждане на влиятелните хора в света, за да разберат, че времето на бездействие е приключило“, завършва Ди Каприо. 

Дали двамата ще работят заедно за подобряването на климата и ще ги видим ли един до друг на конференция за по-зелена планета, предстои да разберем. 

Снимка: Instagram/leonardodicaprio

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК