Върнаха 310-годишна цигулка на собственика ѝ

Стивън Морис я забравил във влак, цената ѝ - 250 000 лири

03.11.2019 | 23:40 Редактор: Василена Василева
Върнаха 310-годишна цигулка на собственика ѝ

На 22 октомври Стивън Морис прави голяма грешка - той забравя цигулката си във влак пътуващ от Лондон към Арлингтън. Но тя не е просто обикновена цигулка, а антика на 310 години, струваща близо 250 хил. паунда. С нея музикантът е записвал музиката за саундтрака на "Властелинът на пръстените" и "Джеймс Бонд" и е работил за Дейвид Бауи и Стиви Уондър.

Влакът отпътувал с цигулката, а друг мъж решил да я прибере. По-късно британската транспортна полиция публикува видео от охранителните камери, които са го заснели и помолиха той да се свърже с Морис.

"Не съм спал добре откакто я изгубих", признава музикантът пред BBC.

Едва преди няколко дни получава съобщение в Twitter, което гласи: "Мисля че разпознавам човека на снимките. Май е някой, когото познавам. Искам да помогна. Знам какво е да оставиш нещо ценно във влака."

Малко след 22 часа вечерта Морис се среща с мъжа, който нарича себе си Джийн, на паркинга на супермаркет. Около него има полицаи под прикритие, но за щастие техните услуги не са нужни.

"Той се извини и каза, че е искал да ми я предаде лично", разказва музикантът. Той все още не може да повярва, че любимият му инструмент е отново в ръцете му. Инструментът бил недокоснат и все още добре настроен, а срещу анонимния мъж няма да бъде подавана жалба.

Морис бе категоричен, че ще отпразнува хубавия повод с чаша бира.

Снимка: YouTube

Харесайте страница ни във Facebook ТУК