Зукърбърг: Никой не заслужава да e милиардер

Toй има нетно състояние от 69,4 млрд. долара

05.10.2019 | 10:01 Редактор: Юлия Христова
Зукърбърг: Никой не заслужава да e милиардер

Главният изпълнителен директор на Facebook  Марк Зукърбърг, петият най-богат човек в света, беше помолен от свой служител да отговори на твърдението на кандидата за президент на САЩ Бърни Сандърс, че милиардерите не трябва да съществуват. Зукърбърг призна, че вероятно не бива.

"Никой не заслужава толкова много пари", каза Зукърбърг. „Мисля, че ако направите нещо, което носи стойност, ще спечелите състояние, но все пак част от богатството, което може да се натрупа, е неразумно.“

Зукърбърг, който има нетно състояние от 69,4 млрд. долара, каза това пред своите служители късно в четвъртък на вътрешна среща с въпроси и отговори, съобщават от Bloomberg.

Той реши да я разпространи на живо след като по-рано тази година изтече аудио от подобни срещи. Служителят на срещата в четвъртък споделя, че е попитал Зукърбърг "като единственият милиардер, с когото може да се консултира по този въпрос."

Основателят на Facebook обясни, че неговата благотворителна инициатива Chan Zuckerberg Initiative, влага средства в научни изследвания, чиято цел е да се овладеят всички заболявания до настъпването на следващия век.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК