Учени доказаха, че червеното месо не е толкова вредно

Доцент: Няма доказателства, че яденето му води до рак или диабет

01.10.2019 | 22:32 Редактор: Ивет Арабова
Учени доказаха, че червеното месо не е толкова вредно

Червеното месо не е толкова вредно, колкото се предполагаше. Това сочат резултатите на комисия от изследователи от седем държави. Редица лекари препоръчват консумацията на червено месо да бъде ограничена като мярка предпазваща от рак и проблеми със сърцето. 

Според резултатите от анализа обаче рисковете от консумация на червени меса са ниски. Брадли Джонсън от Канадския университет доцент в университета в Далхоузи в Канада, който ръководи прегледа, твърди, че изследването показва, че няма сигурност, че яденето на червено или преработено месо причинява рак, диабет или сърдечни заболявания.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК