Директор намали заплатата си, за да повиши тази на служителите си

Той признава, че ходът му значително е подобрил живота на служителите му

29.09.2019 | 11:00 Редактор: Юлия Христова
Директор намали заплатата си, за да повиши тази на служителите си

Изпълнителният директор, който намали заплатата си, за да вдигне тази на служителите си, отново влезе в новините с достойна постъпка.

Дан Прайс, който е начело на компания за кредитни карти, обяви във вторник, че всичките му подчинени в новия офис, открит в Айдахо, ще получават минимална годишна заплата от 70 хил. долара. Обещанието е това да се случи до 2024 година.

"Днес откриваме новия ни офис в Айдахо и искам да съобщя, че всичките ни служители ще започнат да печелят по 70 хиляди долара на година. Благодарен съм, че работя с такъв невероятен екип и съм радостен, че мога да им върна услугата за усърдната работа“, се казва в съобщението на Прайс в Туитър.

Това не е единствената такава постъпка на изпълнителния директор. През 2015 година, той реши да вдигне заплатите на служителите си, след като прочита статия за това, че по-добрият приход вдига настроението на хората. Така, всичките му 120 подчинени в офиса в Сиатъл започнали да получават минимална годишна заплата от 70 хиляди долара, пише tialoto.bg.

За да постигне това увеличение, Прайс намалява собственото си възнаграждение с 90%. Той признава, че ходът му значително е подобрил живота на служителите му, като 10% от тях са си купили къща за първи път в живота си. 

Историята на Дан Прайс веднага обиколи света и послужи за пример на други работодатели, които направиха същото. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК