Двойка с репродуктивни проблеми съди клиника, защото им дали грешно бебе

Родителите и детето си направили ДНК тестове, които показали, че то не е биологично свързано с бащата

12.09.2019 | 17:10 Редактор: Юлия Христова
Двойка с репродуктивни проблеми съди клиника, защото им дали грешно бебе

Двойка от Ню Джърси съди клиника за репродуктивни проблеми. Причината – жената родила бебе с азиатски черти. Името на двамата родители не се споменава, но се знае, че клиниката се намира в Санта Барбара, а сумата за процедурата по забременяване струвала 500 хил. долара.

Всичко минало добре и през юли 2013 година, двойката се сдобива с момиченце. След известно време обаче, то започнало да развива азиатски черти, което притеснило нейните родители – и двамата са представители на бялата раса, пише tialoto.bg.

Скоро след това, родителите и детето си направили ДНК тестове, които показали, че момиченцето не е биологично свързано с бащата. Двойката вече е разведена и обвиняват клиниката, че е допринесла за разрива в отношенията.

Те смятат, че екипът от доктори, които е бил начело на операцията по забременяването, е объркал донорите. В момента се води дело, което да покаже кой е истинският баща на момичето. На 28 август, съдия от Ню Джърси наредил на клиниката да предаде списъка от донори на съда.

Оттам обаче излизат с позицията, че това ще наруши политиката им за конфиденциалност, тъй като хората, които даряват искат да останат анонимни. От съда обаче остават категорични, като заявяват, че те искат името само на човека, който е истинският баща на детето.

Според Дейвид Мейз, който е адвокат на семейството, те се притесняват дали спермата на мъжа не е била използвана за забременяване на други жени. И, ако е така – той би искал да знае кои са неговите деца и да се срещне с тях.

"Много искам да знам. Мисля, че всяко дете би искало да знае откъде и от кого идва. Вярвам, че съм добър човек и искам те да ме опознаят като човек, да научат кой съм и аз да разбера колкото се може повече за тях и за майка им“, се казва в изявлението на бащата пред съда.

Засега няма официално съобщение от клиниката за репродуктивни проблеми.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК