Пловдивчани смениха табелата на София със "Западен Пловдив"

Акцията е дело на двама мъже и е закачка към столичани по повод Съединението

06.09.2019 | 16:50 Редактор: Ралица Братанова
Пловдивчани смениха табелата на София със

Тази сутрин информационната табела на входа на София откъм магистрала "Тракия" беше заменена с "фалшиво" обозначение "Западен Пловдив". 

Акцията е дело на писателя Николай Илчевски и бизнесмена Емил Христаков и е закачка към столичани в деня на Съединението.

Те подчертават, че на този ден преди 134 г. Пловдив, макар и по-развит икономически град, се е отказал да  бъде столица на провинция в името на националното обединение. 

Двама пловдивчани пожелаха да се пошегуват със софиянци и да си вземат "столичните лаври" със смяна на табелата, съобщава БНР.

"Казват, че човечеството се прощава с греховете си, смеейки се. Но се прощава и с предразсъдъците си и с комплексите си. Ако на този ден гледаме само с фойерверки и идеализираме това, което е станало преди 134 години, ние влизаме в една утопия", коментираха Илчевски и Христаков.

Те споделиха, че са решили чрез шеговитата акция да покажат, че сме една държава.

"Ние вече постигнахме част от националния идеал да бъдем една държава. И ако софиянци сега не могат да издържат на шегата и на табелата, тогава има нещо много неизказано и недоизживяно", допълниха те.

Снимка:  Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК