Обезумяла пътна камера глоби неправомерно хиляди шофьори

Устройството сметнало леките автомобили за камиони и автоматично ги санкционирало

30.08.2019 | 23:03 Редактор: Василена Василева
Обезумяла пътна камера глоби неправомерно хиляди шофьори

Оказва се, че дори и в най-развитите страни технологиите понякога сдават багажа. Нагледен пример за това е съвсем пресен инцидент с обезумяла пътна камера в южната част на Франция. Там неясно защо поставен наскоро радар реши, че всички автомобили на пътя са камиони, които трябва да се движат по магистралата със скорост до 90 км/ч.

Дали системата за фиксиране на снимки първоначално е била неправилно програмирана, или грешката се е проявила по някое време, но от полунощ на 26 август шофьорите, преминаващи по път A75, започнали да получават глоби за превишена скорост. Заради хилядите обжалвания на писмените известия станало ясно, че двупосочната камера безмилостно глобявала шофьорите на автомобилите, все едно че били камиони, пише Automedia.bg

За щастие на французите, местният транспортен департамент веднага реагирал на жалбите и изключил камерата на 27 август сутринта. Чиновниците потвърдили, че всички глоби ще бъдат отменени, а властите обещали камерата да бъде поправена или заменена с друга.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК