Колко упражнения e необходимо да правим, за да сме здрави?

Заседналият начин на живот води до сериозни здравословни проблеми

14.07.2019 | 09:00 Редактор: Ралица Братанова
Колко упражнения e необходимо да правим, за да сме здрави?

Няма спор в това, че задължително трябва да отделяме време за упражнения. Заседналият начин на живот води до сериозни здравословни проблеми и наднормено тегло, които никой не желае. Стресът в модерното ни ежедневие подсилва тези негативни ефекти и допринася за появата на опасни процеси в клетките и тъканите.

Но колко точно упражнения са ни необходими, за да сме здрави?

Средностатистически човек се нуждае от около 150 минути аеробни (кардио) упражнения или 75 минути интензивни кардио тренировки на седмица. Не е лесно да се спазват тези цифри, особено от онези, на които спортът не е любимото занимание, а го правят по задължение.

Тези от вас обаче, които са силно съсредоточени в постигането на резултати, са склонни да прекалят неусетно в количеството и интензитета на тренировките, което има своите не толкова безобидни странични ефекти.

Недостатъчното количество течности е показател за злоупотреба с упражненията. Когато тялото изразходва големи обеми течности и не успява да ги възстанови, значи тренировките ви може да са в основата на проблема. А той не е никак малък, защото може да доведе до загуба на важни електролити в организма, последвани от срив в нервната система в по-тежки мащаби, замаяност, повръщане, мускулни крампи, главоболие.

Застоят в резултатите е много характерен белег на прекаляването с тренировките. Тялото изпада в състояние на силен стрес, което го кара да запазва мазнини, за да си осигури енергия, което пречи на вашия прогрес.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК