Microsoft: Следващият "Xbox" ще е най-добрата конзола на пазара

"Project Scarlett" ще бъде пусната преди Коледа 2020 година

10.06.2019 | 14:40 Редактор: Ивайло Николов
Microsoft: Следващият

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. обяви, че следващото поколение конзола "Xbox" ще бъде четири пъти по-мощно от сегашната "Xbox One X" благодарение на AMD процесор, който позволява излъчването на 120 кадъра в секунда, предава Bloomberg.

Проектът с кодово име "Project Scarlett", ще намали латентността при зареждане на игрите. Конзолата ще бъде пусната навреме за Коледа през 2020 година с новата версия на "Halo", популярното заглавие шутър на компанията.

Microsoft заяви, конзолата ще е четири пъти по-мощна от Xbox One S и идва с повече памет, по-висока резолюция и по-добра графика. Освен това ще има и повече място за съхранение.

Сегашното поколение "Xbox One" влезе в продажба през 2013 година и първоначално се сблъска със слаб интерес, тъй като компанията постави премиум цена на устройство, предназначено да се фокусира върху по-широко развлекателно преживяване, изключвайки закоравелите играчи.

След намаляване на цените и връщане към традиционната си аудитория продажбите се възстановиха след това, но никога не се доближиха до тези на конкурентната PlayStation 4 на Sony.

Снимка: Reuters

Четете още на INVESTOR.BG

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК