Намериха град, в който над половината коли са Mercedes

Жителите му се готвят да влязат в Книгата на рекордите Гинес

20.05.2019 | 17:08 Редактор: Юлия Христова
Намериха град, в който над половината коли са Mercedes

Кой е градът, в който половината от регистрираните автомобили са от марката Mercedes? Колкото и да е странно, това населено място не е в Германия или друга държава от Западна Европа. Не е и в Албания, където колите на тази марка са на огромна почит.

Градчето Имотски се намира в Хърватия, като е съвсем близо до границата с Босна и Херцеговина. От 16 000 регистрирани на неговата територия автомобили повече от половината са на Mercedes. Жителите на града планират не само да влязат в Книгата на рекордите Гинес, но и да издигнат паметник на немския автомобил.

Популярността на колите на Mercedes-Benz се обяснява с факта, че голяма част от жителите редовно са пътували, за да работят в Германия и да изхранват семействата си. Сред местните се е считало за особено престижно, да се върнат у дома с автомобил на производителя от Щутгарт, пише automedia.investor.bg

Според инициаторите на идеята за построяване на паметник на марката, някои от жителите притежават отлично запазени коли на Mercedes-Benz, произведени през 60-те и 70-те години на миналия век. 

Снимка: Pixabay

Харесайте ни във страницата ни във Facebook ТУК