Напрежение в Първенец: Близките на убитото дете настояват за доживотен затвор

Момиченцето било живо след сблъсъка, но линейката се забавила, твърдят свидетели на инцидента

21.12.2017 | 08:05 Редактор: Ивайло Николов
Напрежение в Първенец: Близките на убитото дете настояват за доживотен затвор

Жителите на пловдивското село Първенец искат доживотен затвор за шофьора, който блъсна майка и дете в населеното място. Вследствие на инцидента 11-годишно момиче загина, а майката беше приета в болница. 

Някои от роднините на почерненото семейство заплашват, че ако водачът получи минимална присъда, ще се стигне до кървава саморазправа.

Свидетели на инцидента твърдят, че колата-убиец се движела с най-малко 100 км/ч. при ограничение от 30. Жителите на селото искат ефективна присъда за шофьора от поне 20 години. В противен случай плашат с протести, които няма да спрат. 

"Шофьорът сигурно беше загледан, не можа да види хората върху тротоара и направо в тях - челно", разказаха свидетели на инцидента пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров. 

Според свидетелите на катастрофата линейката се е забавила най-малко 45 минути.

"Детето си беше живо, първа помощ можеше да помогне, ако бяха дошли навреме. Това не можа да стане", обясниха очевидци в "България сутрин".

Пътят в село Първенец е без маркировка и тротоари. Кметът на населеното място Георги Стаменов обясни, че на мястото на инцидента е имало легнали полицаи, които обаче са били изринати от снегорини.

"Вчера писах докладна до кмета, днес ще я пусна в общината, за направата на легнали полицаи от асфалт", обясни кметът пред Bulgaria ON AIR.

Стаменов каза още, че ще иска да се изчистят тротоарите от тревата, за да могат да се направят и да бъдат ползвани от пешеходците и да бъде поставена маркировка. На мястото има само знак за ограничение на скоростта.