350 състезатели от 42 държави в юбилейното издание на Купа "Странджа"

12 български боксьори ще се изправят срещу най-добрите в света

12.02.2019 | 14:02 Редактор: Тодор Петров
350 състезатели от 42 държави в юбилейното издание на Купа

Един от най-старите боксови турнири в света – Купа "Странджа", започва в четвъртък. Участие в него ще вземат над 350 състезатели от 42 държави. 

12 наши състезатели при мъжете се изправят срещу едни от най-добрите боксьори в света. В юбилейното 70-о издание на Странджата надеждите са за добро представяне на целия отбор, а погледите са насочени към носителя на титлата през 2017 г. Даниел Асенов.

"Сега се чувствам добре, готов съм на 100% и ще дам максимума от себе си да завоювам златото, дай Боже отново да взема Купа "Странджа". Конкуренцията е сериозна, както всеки път и независимо, че ние сме една малка държава, вярвам че с много труд ще успеем", сподели Даниел Асенов за Спортът ON AIR. 

Помощник-треньорът на мъжкия отбор Александър Александров окачестви тима като подмладен и заяви, че целта не е непременно медал, а израстване.

"Повечето момчета са млади и гледаме да се обиграват, а с по-опитните "ще си сверим часовниците", за да може за големите първенства вече да са в топ форма", изказа мнение Александров. 

Един от по-опитните състезатели Радослав Панталеев ще пропусне това издание на турнира, тъй като силите му са съсредоточени в подготовката за следващите състезания. 

Вижте още в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК