Пишеш есе и печелиш къща в Канада? Българинът пак му хвана цаката

Явлението идва в седмицата след измислените афиши за концерти на световноизвестни звезди в малки населени места у нас

25.01.2019 | 21:31 Редактор: Велислав Филипов
Пишеш есе и печелиш къща в Канада? Българинът пак му хвана цаката

Пишеш есе – получаваш къща. Новината за лесна печалба, публикувана в сайта на "БТВ", подпали социалните мрежи. Не малка част от потребителите във Facebook директно написаха думата "есе“ под информацията, с идеята, че по този начин имат шанс да се нанесат в красивия дом. 

Явлението идва в седмицата след 10-годишното предизвикателство със снимки и измислените афиши за концерти на световноизвестни звезди в малки населени места у нас.

Красива къща на езерен бряг в Канада. Може да бъде ваша само ако напишете есе на тема: "Защо преместването в къщата край езерото може да промени живота ви?“ Необходими са 350 думи, а и 25 канадски долара. Отразяването на тази любопитна новина в България предизвика безброй коментари. Съдържащи най-вече думата "есе“ и надежда, че с една единствена дума, а не с още 249, къщата ще бъде спечелена.

Лавинообразното писане на думата "есе" предизвика подигравки в социалните мрежи. По-изобретателните изписаха "есе“ с прословутите плочки пред "Св. Седмочисленици". А някои компании използваха "есето“ за рекламна кампания. 

Вижте повече във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.