Деца за пример с дарение за недоносените бебета в Търново

Дария, Яна и Катерина имат общо хоби и обща кауза

22.12.2018 | 16:30 Редактор: Тодор Петров
Деца за пример с дарение за недоносените бебета в Търново

В навечерието на Коледа ще ви срещнем с три 11-годишни момичета от Велико Търново, които въпреки крехката си възраст са се посветили да помагат на другите. Дария, Яна и Катерина имат общо хоби и обща кауза – да изработват сувенири и да помагат на другите. 

Само преди дни те направиха едно от най-емоционалните дарения на Отделението по неонатология на болницата в града. Средствата събрали, изработвайки ръчно сувенири, които продавали в района на катедралния храм в града.

"Започнахме с каритички, гривнички, след това започнахме да продаваме мидички, камъчета оцветявахме", сподели Дария Калчева.

Преди време успели да съберат пари, които дарили за лечението на болно момиче. В последните няколко месеца обаче били обединени от идеята да направят подарък на недоносените бебета. И така със събраните левчета успели да купят одеяла, които дарили на Неонатологията в старата столица.

Яна, Катерина и Дария вече обмислят каква ще бъде следващата кауза, която ще подкрепят и вярват, че ще се намерят добри хора, които да последват примера им.

Вижте още във видеото.