Майките на децата с увреждания - все по-разделени заради протестите

Илияна Мелева и нейната дъщеря са изгонени от център за рехабилитация, защото подкрепя събралите се пред парламента

09.07.2018 | 21:52 Редактор: Велислав Филипов
Майките на децата с увреждания - все по-разделени заради протестите

Майка на дете с увреждания беше нападната словесно и изгонена от друг родител от център за рехабилитация, само защото подкрепя и посещава палатковия лагер пред парламента. Пред Bulgaria ON AIR Илияна Мелева сподели, че заради все по-непреодолимото разделение между родители страда дъщеря ѝ Лори.

Преди 22 години Илияна Мелева ражда момиченце и скоро разбира, че животът ѝ няма да е лек – Лори е с детска церебрална парализа и епилепсия. Тежко състояние, което кара майка ѝ да се посвети изцяло на нея. 

Така две десетилетия по-късно Илияна продължава да се грижи безрезервно за детето си. Съпругът ѝ и синът ѝ са неотлъчно до нея, но ударите следват един след друг. Последният получава преди две седмици, когато е словесно нападната от друга майка, с която водят заедно децата си в център за рехабилитация. А поводът – Илияна подкрепяла майките от палатковия лагер пред парламента, а другата майка - не.

Илияна призна, че от всички майки, които водят децата си в центъра към "Асоциацията на родителите на деца с епилепсия", само тя е свързана с майките от протеста. Всички останали не го одобрявали.

От центъра пък обясниха – не са я гонили, но не са се опитали и да я спрат. Докато разделението на майките на деца с увреждания става все по-осезаемо, проблемите на децата като Лори остават неразрешени.