Училищна агресия накара момиче да не влиза в час от страх…

Родителите на битото дете се усъмниха в администрацията на школото – потулвали случая!

24.04.2018 | 19:49 Редактор: Иван Берберов
Училищна агресия накара момиче да не влиза в час от страх…

Поредна детска агресия - побой с камъни и всекидневен тормоз между деца от първи клас в централно столично училище. Според родителите училищната администрация се опитва да потули случилото се.

След празника на буквите в столичното 112-то училище, родители и малчугани се отправят към близкия парк, за да си играят. 

Уви, краят на вечерта завършва с побой между две от децата. Пострадало е момиче, което бива удряно с пръчка. Бащата вижда сините по дъщеря си и я попитал от къде са. 

Двете деца се спречкали и на следващия ден. На родителите е отказано да видят записите от камерите в училището. Видеонаблюдението може да се гледа само след писмена декларация на всички родители на децата от класа. 

Класната учителка на децата е гледала записите. Според директорката на 112-то училище и класната ръководителка, сигнал за насилие е получен по време на пролетната ваканция по имейл. 

Родителите на битото дете твърдят, че са сигнализирали много по-рано за напрежението между децата. Майката дори записала един от разговорите с директорката. 

Битото момиче не посещава училището, защото го е страх. Регионалното управление по образование извършва проверка по случая, предаде Благой Цицелков.