Шамари между седмокласници! Клипче обиколи социалните мрежи

Докъде ще стигне агресията при децата?

20.04.2018 | 19:43 Редактор: Иван Берберов
Шамари между седмокласници! Клипче обиколи социалните мрежи

За миналата година през детска педагогическа стая са преминали над 6700 деца. Мнозинството са момчета и близо 30 процента момичета.

Най-честите противообществени прояви са бягство от дома, насилие и агресия, употреба на психоактивни вещества и хулигански прояви.

На този фон - пореден случай на агресия в училище. Този път в Ловеч. Клипче, разпространено в социалните мрежи, показва как по време на междучасие седмокласничка напада с шамари и грозни обиди своя съученичка в класната стая.

Скандалното видео обиколи за часове социалните мрежи и предизвика вълна от негативни коментари.

Разпрата между двете седмокласнички избухнала в социалните мрежи в сряда вечерта. Докато момичета се бият, двама техни съученици вадят телефоните си и започват да снимат, а по-късно клиповете им се разпространяват в социалните мрежи. 

Докато момичета се биели, а момчетата ги снимали, на етажа имало дежурен учител, който обаче бил далеч от класната им стая и разбрал за случващото се едва след като всичко приключило.

В класните стаи на училището няма камери за видеонаблюдение, а по думите на ръководството няма как в междучасието при тях постоянно да има учител, предаде Мирела Дончева.