Волен Сидеров в Крим! "Атака" участва в икономически форум

Лидерът на партията става все по-оптимистичен за подобряване на българо-руските взаимоотношения

19.04.2018 | 23:02 Редактор: Иван Берберов
Волен Сидеров в Крим!

Навръх рождения си ден лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще участва на икономически форум в Крим. В Ялта той е придружаван от още трима представители на "Атака", сред които и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев.

Пред "Медия Мост" Сидеров обяви, че партия "Атака" е упражнила натиск върху правителството да не гони руски дипломати от България, след скандала "Скрипал".

Това не е първото посещение на Волен Сидеров и представители на "Атака" в Крим. Но е първото, откакто партията е част от управляващата коалиция. 

Още през 2014 г., по време на руската окупация на региона, представители на "Атака" участват като наблюдатели в референдума за статута на Крим. Според Сидеров, сега ситуацията на полуострова е следната: Крим не е анексиран или окупиран, както говорят хибридно войнстващите срещу присъединяването на Крим към Русия. 

Волен Сидеров е убеден, че освен местните хора, българите, живеещи в района, също са искали присъединяването на полуострова към Русия. 

Четири години по-късно промените били осезаеми. Сидеров смята, че скоро Европа ще се еманципира от Вашингтон и отношенията ѝ с Москва ще се подобрят. Той изказа и задоволство, че България не е експулсирала руски дипломати след случая "Скрипал".

Освен, че е все по-голям оптимист за българо-руските отношения, Сидеров е убеден, че скоро може да се направи нов вариант на проекта "Южен поток", а България отново да бъде включена в международното му енергийно трасе.