Поредица от пожари и изригнал вулкан в различни точки на света

Работници на строеж в Колумбия загинаха, а пожар изпепели музея за морска история в индонезийската столица Джакарта

16.01.2018 | 14:56 Редактор: Ивайло Николов
Поредица от пожари и изригнал вулкан в различни точки на света

10 души поне загинаха при рухването на мост в централна Колумбия. Жертвите са работници, участвали в изграждането на съоръжението.

Те са паднали от близо 300 метра височина в пропастта, в планинския район Чирахара. Други 11 техни колеги пък са в неизвестност. Има и много ранени.

446-метровият мост, свързващ Богота с областта Лянос Ориенталес, на югоизток от столицата, трябвало да бъде открит през март. 

Десетки пожарникари се бориха в продължение на часове с пожара, който погълна триетажната сграда на мотел в градчето Лоурънс, щата Канзас. Все още не е ясно какви са причините за бедствието и за щастие няма пострадали. 

Огнена стихия в индонезийската столица Джакарта пък изпепели музея за морска история в града. Посетителите са били евакуирани на време и няма пострадали при инцидента.

Повече от 20 пожарни и десетки огнеборци се бориха с пламъците в продължение на часове, но огънят е успял да погълне ценни артефакти от колекцията на музея и да изпепели сградата, която е строена през 1652-ра година по време на холандската колонизация. 

12 хиляди души бяха евакуирани заради опасност от изригването на вулкана Майон във Филипините. Кратерът избълва огромен стълб лава, която се стича на 2 км надолу по склоновете. 
Майон, който се намира на 340 км югоизточно от столицата Манила, е изригвал около 50 пъти през последните 500 години.