Биткойн фючърсите докараха Чикагската борса до онлайн срив

Уебсайтът им не издържал на трафика от желаещи да купят или продадат криптовалута

11.12.2017 | 14:17 Редактор: Иван Берберов
Биткойн фючърсите докараха Чикагската борса до онлайн срив

Една от най-големите борси в Съединените щати претърпя онлайн срив. Причината е завишеният трафик на уебсайта, след като стартира търговията с първия голям финансов продукт, свързан с електронните пари - фючърсите.

От началото на търговията, стойността на криптовалутата скочи с близо 9% в рамките на десет минути, като цената ѝ достигна 16 400 долара за брой. Покупката на фючърси е един от най-популярните начини за инвестиция, защото по този начин тя става на предварително определена цена с доставка на бъдеща дата. 

В специфичния случай на чикагската борса, това е 17 януари догодина.

"Каквото и да си мислите за криптовалутите, истината е, че технологията зад тях ще се задържи доста време. Това е като случая с точка ком от 2000 година. Тогава всички забогатяваха от това уебсайтът им да завършва на точка ком. След като това приключи, а Интернетът продължи да съществува" отбеляза професорът по финанси Даниеле Бианчи.

Трафикът отправен към уебсайта на борсата стана и причина за неговия срив. Въпреки временното прекъсване, само за един час от началото на търговията са сключени близо 700 януарски фючърси. 

Борсата в Чикаго стана първият оператор, който стартира търговия с биткойн фючърси. Очаква се след броени дни към тях да се включат още няколко платформи.

 

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Генчо
преди 6 години
Не им е читав аработата на битокойните, ето поредното доказателство Сигнализирай за неуместен коментар