Неделковски за пропадналия дебат в Скопие: Божидар Димитров се изплаши!

Ние не сме България - на улицата няма мафия, няма убийства, каза македонският журналист пред Bulgaria ON AIR

10.03.2017 | 10:24 Редактор: Тодор Петров
Неделковски за пропадналия дебат в Скопие: Божидар Димитров се изплаши!

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров отказа да пътува до Скопие за участие в предаването на скандалния македонски водещ Миленко Неделковски, който разруши плоча на Каймакчалан. Неделковски се съгласи да коментирапред Bulgaria ON AIR случая по телефона. 

За съжаление, непосредствено преди да влезе в студиото на Bulgaria ON AIR Божидар Димитров се почувства зле и се наложи да бъде повикана линейка. Историкът бе откаран в болница със съмнения за инфаркт. 

Проф. Димитров не успя да вземе участие в задочния спор с македонския журналист Миленко Неделковски. Македонецът разкритикува решението на проф. Димитров и го нарече "познат български пропагандист".

Според Неделковски Божидар Димитров е намерил начин да се измъкне от дискусията, която щяла да изложи исторически факти и документи. 

"Тук има още една работа, не само Божидар Димитров. Оказа се, че няма да дойде и академик Георги Марков. От това мога да заключа, че явно за тях е плашещо българската история да се коментира от съвременните академици от Сърбия и Македония", коментира македонският журналист.

Миленко Неделковски подчерта, че всякакви неприятели на Македония са гостували в студиото му, но на никого нищо не му се е случило. Не вярва, че някой се е заканвал на проф. Димитров, че ще го бие.

"Ние не сме България - на улицата няма мафия, няма убийства. Ние сме кротък и мирен народ", настоя македонецът.