ГЕРБ обещава: По-образовани българи, по-високи доходи

Не се ангажираме с обещания, а с действия, заяви в "България сутрин" Десислава Атанасова

24.02.2017 | 09:43 Редактор: Василия Пейчева
ГЕРБ обещава: По-образовани българи, по-високи доходи

Основните приоритети на ГЕРБ при един следващ мандат са образованието, растежът на икономиката и ръстът на доходите. Това обяви в "България сутрин" Десислава Атанасова, която е водач на листата на ГЕРБ в Разград.

ГЕРБ е единствената партия, която познава в дълбочина проблемите на хората и може да предложи реалните решения, категорична е Атанасова. По думите й всичко направено от партията е видимо - инфраструктурата, добрата градска среда, детските градини, санирането. Затова и сега трябва да се обърне повече внимание на тези, които ползват тази среда.

От партията на Бойко Борисов ще наблегнат на образованието.

"Този приоритет не трябва да е на ГЕРБ, трябва да е надпартиен. Само образованата нация може да просперира. Не можем да бъдем силни с армия, огромна работна ръка, но може да бъдем силни като държава с качество", обясни Атанасова.

От ГЕРБ ще наблегнат и на растежа на икономиката. "Промишлеността по време на ГЕРБ бележи сериозен ръст, сериозен ръст бележи и БВП. При следващ мандат на ГЕРБ БВП ще достигне 120 млрд. лева.", обеща Атанасова.

На въпрос какви варианти ще търсят за съставяне на кабинет, ако ГЕРБ и БСП излязат от изборите с равен резултат, Атанасова отговори, че ГЕРБ имат ясна програма и цел за самостоятелно управление. Но ако гражданите решат да управляват в коалиция, техните партньори са от цетър-дясно.