Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бивш министър на ГЕРБ: Моделът на тройната коалиция се възражда!

1500 лева средна работна заплата, ако се върнем на власт, заяви Ивелина Василева пред Bulgaria ON AIR

23.02.2017 | 19:45 Редактор: Тодор Петров
Бивш министър на ГЕРБ: Моделът на тройната коалиция се възражда!

Бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева съзря възраждане на модела на тройната коалиция. В предаването "Денят ON AIR" тя сподели, че от ГЕРБ имат силни опасения за дублиране на модела "Кой"

"Няма как да не бъде критикуван подходът на служебното правителство. Кадровата смяна на ключова позиция в МВР, която никой не припознава като своя инициатива, е наистина притеснителнa. Имаше доста странни изявления", коментира гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Ивелина Василева добави, че залитането в посока кадруване и подмяната на членовете на ръководни органи, не влиза в компетенциите на едно служебно правителство. 

"Основните действия на правителството трябва да бъдат свързани с провеждането на изборите", категорична е тя. 

Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас подчерта, че в партията се опират на фактическото състояние на държавата към момента, в който са предали властта. По думите й в края на евентуален нов мандат на ГЕРБ средната работна заплата у нас ще стане 1500 лева, а минималната 650 лева. 

Бившият министър каза още, че след изборите е естествено ГЕРБ да търси подкрепа от партии, които членуват в ЕНП. Като основен опонент на предстоящия вот Василева определи БСП. Причината - категорично различните разбирания и платформи. 

"Учудвам се на ината на колегите от БСП да налагат проекта Бургас-Александруполис. Един проект, който има своето начало от времето на тройната коалиция, след което гражданите в региона категорично и основателно отхвърлиха реализацията му", обясни гостът в студиото на Кузман Илиев.