Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Николина Ангелкова: ГЕРБ не се страхува от проверки!

Те доказват, че действията ни са правилни, каза бившият министър на туризма пред Bulgaria ON AIR

22.02.2017 | 19:56 Редактор: Луиза Божинова
Николина Ангелкова: ГЕРБ не се страхува от проверки!

От ГЕРБ не се страхуваме от проверки. Те доказват, че действията, които сме извършвали, са били правилни и съобразени със закона. 

Това каза бившият министър на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят ON AIR" по отношение на действията на служебното правителство, което направи ревизия на кабинета "Борисов 2". 

Според Ангелкова проверката е показала, че в повечето министерства и ведомства драстични нарушения няма. 

"По отношение на проверките в Министерството на туризма, няма откри нарушение на обществените поръчки. Изцяло сме се ръководили от закона", заяви тя в студиото на Кузман Илиев.

Ангелкова е на мнение, че действията на служебното правителство водят до внушения и реваншизъм за това, че през последните две години "едва ли не нещо нередно се е правило." 

По повод темата за засилване на военното присъствие на НАТО в Черно море, бившият министър посочи, че Бойко Борисов повече от 9 месеца е отстоявал националната ни позиция за това да няма постоянна флотилия в Черно море. 

"Учения - да, флотилия - не", подчерта Ангелкова и сподели, че е притеснена от опита на БСП да се скрие зад служебния кабинет и да се замаскират решения, които са взети преди 2-3 дни.

По думите на Ангелкова от това, което е взето като решение, означава, че ще има разполагане на постоянна флотилия. 

"Ние не сме поемали такъв ангажимент", поясни тя пред Bulgaria ON AIR. "Това, което ме озадачава е защо нито един от служебния кабинет, не излезе и обяви с прости думи какво решение са взели." 

Днес бяха изтеглени номерата, под които партиите ще бъдат записани в бюлетината за вота. Номер 11 се падна на ГЕРБ.

"11 е числото на лидерите, което носи харизма. Вярвам, че това ще ни донесе успех и ще се поздравим след изборите с победа", коментира още Николина Ангелкова. 

Целия разговор вижте във видеото: