Габрово на протест пред "Топлофикация" заради дните на студено

Хиляди продължават да мръзнат, общината поиска обяснение и решение на проблема

17.02.2017 | 09:52 Редактор: Тодор Петров
Габрово на протест пред

Габровци продължават да са без парно, а стотици граждани излизат на протест пред "Топлофикация" в 12 часа днес. Хората споделят, че стоят на студено, но въпреки това плащат големи сметки за ток.

"Всички знаем, че плащаме за нещо, което не получаваме. Нямаме топла вода, радиаторите ни са студени няколко пъти тази зима. Дори да не е леден радиаторът той не излъчва никаква топлина. Плащаме и топло, и допълнителни електрически уреди", разказа потърпевшата Денка Стоянова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Вече четири седмици стоим на студено. Тръбите са студени и никой не обръща внимание. Не дават отговор, все едно сме неодушевени предмети. Не можем да стоим на студено, защото сме възрастни хора. Пускаме допълнително електрически печки, които навъртат ток", сподели друг недоволен габровец, чиято последна сметка за ток е около 140 лева. 

Близо 5000 абонати са засегнати от този проблем, а общината също търси отговори защо се е стигнало до проблема.

Кметът на Габрово Таня Христова призна, че до този момент нямат официална информация от "Топлофикация" за проблемите, които съпътстват зимния сезон. 

"Единственото което получихме е мълчание. Хората справедливо споделят, че са подложени на системен тормоз", заяви тя и добави, че по-рано от общината са поискали при необходимост да се отнеме лицензията на "Топлофикация".