Общежитие от морски контейнери стана дом за спортисти в София

Новата сграда е проектирана и построена безплатно за бъдещите спортни надежди

23.11.2016 | 09:41 Редактор: Тодор Петров
Общежитие от морски контейнери стана дом за спортисти в София

Първото общежитие, изградено от морски контейнери, посрещна своите обитатели. В иновативната сграда ще живеят бъдещите ни спортни надежди от столичното 153-то училище.

Многократни републикански шампиони с редица медали от европейски първенства по бокс. Запознайте се с Даниел и Мартин. Младите спортни надежди са съквартиранти в новото общежитие, построено за да отговори на нуждите им. 

Момчетата споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че общежитието за тях е идеално и много се радват, че го има. Доволни са от факта, че училището и залата са в близост до новото място, в което живеят. Младежите се радват, че няма да им се налага да плащат квартира, а и намират за доста забавно съжителството с други спортисти.

Общежитието отваря врати в началото на новата учебна година. Там ще учат всички ученици, които не са родом от София. Новата сграда е проектирана и построена безплатно за бъдещите спортни надежди. 

Това би било обикновено модерно общежитие, ако не знаехме предисторията. Двуетажната жилищна сграда е изградена от 12 морски контейнера, малко позната технология у нас, но наложила се зад граница.

Архитектите планират да изградят и нова 6-етажна сграда, където да се настанят студенти или социално слаби хора.