Психично болен нахлу в училище в столицата

При инцидента няма пострадали

15.11.2016 | 22:42
Психично болен нахлу в училище в столицата

Психично болен нахлу в сградата на столично училище и заплаши да се самоубие. При инцидента няма пострадали деца. Мъжът използвал суматохата в голямото междучасие, за да влезе в сградата.

30-годишният психично болен мъж нахлува в сградата на столичното 150-то основно училище тази сутрин по време на голямото междучасие. Забелязан е бил от децата, но не и от охраната. 

"В голямото междучасие влезе един странен мъж и отиде към басейна. Попита едно момиче, къде се намира басейна, затича се и влезе вътре", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR ученичка.

В басейна по това време е имало деца, които са изведени от преподавателите. Психично болният мъж скочил във водата, след което излязъл, залял се с препарат за поддръжка на басейна, заплашил, че ще се самоубие и се заключил в една от съблекалните. 

 "Заплашвал е учителките по плуване, че щял да ги запали, щял да запали училището с бензин", допълни детето.

Секунди след това е неутрализиран от органите на реда и частната охранителна фирма и отведен към психиатрично заведение. 

Училището е с ограничен достъп и заключващи се входни врати. За охраната на сградата отговаря частна фирма. От нея коментираха, че охранителят им в този момент е записвал друг посетител, когато психично болният мъж, се възползвал и се е промъкнал в тълпата от деца. 

 По думите на ученичка никой не го е спрял на входа, защото в голямото междучасие вратите са отворени, защото излизат много деца и са го пуснали. 

"В голямото междучасие е минал покрай охраната и е влязъл.  Не е бил спрян", коментира директорът  Радослав Богданов

Изясняват се мотивите на извършителя. Министерството на образованието също е запознато със случая.