Мъж чупи витрини за четвърти път, за да бъде върнат в психиатрична болница

Разказва, че го прави, защото няма кой да се грижи за него

02.11.2016 | 15:00 Редактор: Мария Аладжова
Мъж чупи витрини за четвърти път, за да бъде върнат в психиатрична болница

Психично болен мъж счупи витрини в Шумен, за да бъде задържан от полицията и върнат в психиатричната болницата. В момента 35-годишния мъж, който е с диагноза шизофрения е в добро здравословно състояние, но ще бъде настанен в здравното заведение, защото няма кой да се грижи за него.

Калчо Красимиров е влизал за лечение в психиатричната болница в с. Царев брод 38 пъти. През последните години по собствено желание, защото няма кой да се грижи за него.

Лекарите са категорични, че той вече е в добро здравословно състояние и няма причина да го лекуват в стационар, затова го изписват. Но той е намерил начин да се връща в болницата. Прави едно и също престъпление четвърти пореден път.

"Направих бела, в Шумен на магазина. Нямаше да взимам нищо, само чупих прозореца с камък, не съм взел нищо. Направих го, за да бъда в болницата тука тъй, щото в Шумен нямам баня, ще ми изпият кръвта въшки, ще ми изпият кръвта", разказва Калчо.  

Той е с пенсия от 130 лв, но не умее да разпределя парите и ги харчи за дни. Той е под пълно запрещение и няма никакви права вече година, но настойнически съвет все още не му е назначен. 

Вижте във видеото: