Затягане на мерките в няколко държави и протести срещу Ковид ограниченията

В Испания обмислят имунизация с трета доза

24.07.2021 | 13:39 Редактор: Юлия Христова

Все повече страни в Европа затягат мерките срещу коронавируса, а на места избухнаха и сблъсъци заради ограниченията за неваксинираните.

Сълзотворен газ беше използван, за да се разпръснат хилядите, които се събраха  пред сградата на словашкото правителство. Протестиращите хвърляха яйца и определиха мерките като фашизъм. 

В Италия протестираха срещу "зелените" паспорти. Те ще са задължителни за посещаването на ресторанти, кина, спортни и културни събития. И се дават на ваксинираните срещу вируса. От август влизат в сила ограничения за неваксинираните, като те ще подлежат на ограничения и за ползването на железопътния транспорт и вътрешните полети.

Във Франция също се гласува задължителна ваксинация на медицинските работници и задължителен здравен пропуск за влизане в заведения, молове, влакове.

А в Испания обмислят имунизация с трета доза. 

"Следейки начина, по който се развива и мутира коронавирусът, ще препоръчам „трета реимунизация“ с ваксина срещу Ковид-19. Още е рано да се каже кога това ще стане възможно, защото в момента целта на правителството е да „продължи да ваксинира всички, докато достигне, ако е възможно, 100% „от испанското население“", каза министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас. 

Хиляди протестиращи срещу противоепидемичните ограничения излязоха по улиците на двата най-големи града в Австралия Сидни и Мелбърн.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК