Работодатели обръщат гръб на 51-годишен мъж с 95% инвалидност

Валентин Георгиев иска и смята, че може да работи

14.07.2020 | 19:55 Редактор: Наталия Тотева

Ръст на безработните заради пандемията от Ковид-19. Това отчитат от Агенцията по заетостта. 

Работата си в началото на кризата губи и 51-годишният Валентин Георгиев. В момента той разчита единствено на пенсията си за инвалидност, но не е изгубил надеждата, че някой от работодателите може да протегне ръка.

Решихме да разкажем историята на Валентин от пернишкото село Габровдол. 

"Отидох на контролен преглед. При самия преглед съвсем случайно установи, че имам тумор. Даде ми направление за болницата в Перник, там да отида на кабинет и директно ме приеха на легло, а на другия ден операция", споделя Валентин за Bulgaria ON AIR.

Това се случва през 2008 г. След операцията той преминава през лечение с химиотерапия и казва, че сегашното му състояние позволява да работи, въпреки че с решение на ТЕЛК се води с 95% инвалидност. 

За работодателите обаче то е достатъчно, за да му обърнат гръб.

"Тогавашният ми работодател установи, че съм в болница, няма да мога да съм му полезен. Веднага след като ми минаха болничните ме махна", коментира 51-годишният мъж.

Въпреки трудностите, той успява да намери работа през годините. Или поне до месец март тази година, когато остава само с пенсията си, която трудно може да покрие нуждите му.

Единственото му желание е днес отново да си намери препитание. Въпреки неволите и трудностите, които животът му поднесъл, Валентин не е изгубил вярата в утрешния ден.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК