Без покривки и с куп неясноти в работата на заведенията на закрито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Масите се дезинфекцират и разреждат през една

01.06.2020 | 13:36 Редактор: Тодор Петров

От днес заведенията започват да приемат клиенти и на закрито. Готови ли са собствениците им да работят според новите изисквания в условията на Ковид-19?

В един от най-старите ресторанти в Бургас на входа на Морската градина масите се дезинфекцират и разреждат през една. Те ще бъдат без покривки, а с хартиени подложки за еднократна употреба. 

Според собствениците на ресторантите обаче, в заповедта има доста неясноти, особено за семейните тържества. Неяснотите са колко човека се допускат на маса и на какво разстояние са един до друг, дали сервитьорите ще трябва да имат ръкавици постоянно.

От заведението са наясно, че никой клиент не може да бъде на 100% защитен, но се надяват хората да преодолеят страха. Засега неизползваеми остават и шалтетата, защото няма как да се дезинфекцират след всеки клиент. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК