Нова гореща вълна обхваща Европа, температурите ще надвишат 40 градуса

Опасното време обаче ще подмине България

21.07.2019 | 15:13 Редактор: Василена Василева

Нова гореща вълна обхваща Европа в следващите дни. На места температурите отново ще надвишат 40 градуса. Опасното време обаче ще подмине България. В страната ни най-топло ще бъде утре. Заради горещините в Съединените щати най-малко шестима души са загинали. А в Япония евакуират хора заради проливни дъждове. 

Най-топло през новата седмица се очаква да бъде във Франция, Испания и Португалия. Великобритания също ще бъде сред засегнатите. 

Горещата вълна буди опасения у синоптиците, че Старият континент ще бъде изправен пред сериозна суша. Заради високите температури 1000 пожарникари се борят с три горски пожара. Хеликоптери участват в гасенето на пламъците. Няколко села и магистрали в централната част на страната са евакуирани като предпазна мярка. 

Опасно време и отвъд Океана. В няколко американски щата горещата вълна взе жертви. Около 200 милиона души в Средния запад и източния бряг на страната се очаква да бъдат засегнати. Затова мнозина предпочетоха да останат по домовете си или пък потърсиха прохлада край басейните. 

А в Западна Япония заради проливни дъждове евакуират хиляди. Синоптиците предупреждават за възможно активиране на свлачища и преливане на реки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК