Събират пари за църква в с. Нови Левски

Строителството ѝ продължава вече 9 години

17.07.2019 | 16:10 Редактор: Елена Несторова

В село Ново Лески изграждат храм "Света Марина" след пророчески сън на Богдан Шербетов. В продължение на близо десетилетие местните жители събират средства и днес църквата е почти готова.

Богдан Шербетов разказва, че Бог му се явил на сън и му казал да отиде в местността Света Марина, да постави два камъка на кръст, след което да започне градеж на черква. Мъжът строи храма със собствени средства, и с помощта на хората. 

"Събирах работници от съседните села - oт Гоце Делчев, от Рибново, от Буково. Момчета строители идваха и така вече изминаха 9 години, откакто строим тази черква. Чувствам, че психически съм се изморил, но пред Бога не мога да се предам, след като съм дал обет, че трябва да се направи черквата. Може би още 3-4 години да я строим, но това, което сме казали ще го направим", сподели Шербетов.

Храмът е почти готов. Остава да се изгради купола, камбанарията и да се постави ограда. За това са нужни около 30 хил. лв.  

Богдан призовава всички, които желаят да помогнат със средства да го направят в името на доброто и вярата, а тяхното име ще бъде сложено на свято място за идните поколения.

Катерина Чонгова пък каза, че се радва, че има такива хора като нейния съселянин. Самата тя също е правила малки дарения и призова хората да се отзоват и да помогнат за завършването на храма.

"Това е свещено място и всички се радваме за изграждането на този храм. Средствата не стигат. Кой каквото може подарява. Дава дарение и всички се радваме, че има такъв инициатор на селото да подеме тази пътека", сподели и Димитрия Маринова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК