Какви са версиите за треперенето на Ангела Меркел?

Здравословното състояние на канцлера е една от най-коментираните теми

14.07.2019 | 19:40 Редактор: Ралица Братанова


Здравословното състояние на Ангела Меркел се превърна в една от най-коментираните теми в световните медии. А причината е, че в рамките на няколко седмици германският канцлер беше заснета да трепери неудържимо три пъти. 

Широкият обществен дебат относно пристъпите на безконтролно треперене на Меркел привлече вниманието и на социолозите. Според проучване по-голямата част от германците смятат, че здравослвното състояние на канцлера е личен въпрос. 

Малко над 30 процента от анкетираните обаче са на мнение, че постът, който заема Меркел, налага да бъде предоставяна лична информация от подобен личен характер. 

И макар да има сериозни опасения относно лидерските ѝ способности, Меркел е категорична - всичко със здравето ѝ е наред. 

Притесненията за здравето на Меркел започнаха в средата на юни. Пръвият път, в който потрепери, беше по време на официално среща с украинския прездинет Володимир Зеленски. 

Последваха и спекулации отнсно най-вероятните причини. Те варираха от обезводняване до епилепсия и паркинсон. Нито една от теориите обаче не е официално потвръдена. 

А редица германски издания обявиха, че темата е предизвикала и вътрешнопартиен дебат в Християндемократическия съюз. Твърди се, че някои депутати са поискали Ангела Меркел да предаде властта преди края на настоящия парламентарен мандат, който изтича през 2021 г.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК